Scroll to navigation

BASHBUG(1) General Commands Manual BASHBUG(1)

NUME

bashbug - raportează o eroare în bash

REZUMAT

bashbug [--version] [--help] [adresă-email]

DESCRIERE

bashbug este un script de shell care ajută utilizatorul să compună și să trimită prin poșta electronică rapoarte de erori referitoare la bash într-un format standard. bashbug invocă editorul specificat de variabila de mediu EDITOR pe o copie temporară a schiței formatului raportului de erori. Utilizatorul trebuie să completeze câmpurile corespunzătoare și să iasă din editor. bashbug trimite apoi prin poștă raportul completat la bug-bash@gnu.org, sau la adresa-email. În cazul în care raportul nu poate fi trimis prin poștă, acesta este salvat în fișierul dead.bashbug din directorul personal al utilizatorului care l-a invocat.

Schița formatului de raport de eroare este alcătuită din mai multe secțiuni. Prima secțiune oferă informații despre mașină, sistemul de operare, versiunea bash și mediul de compilare. A doua secțiune trebuie completată cu o descriere a erorii. A treia secțiune ar trebui să fie o descriere a modului de reproducere a erorii. Cea de-a patra secțiune, opțională, este destinată propunerii de remediere. Sunt încurajate corecturile.

MEDIU

bashbug va utiliza următoarele variabile de mediu, dacă acestea există:

Specifică editorul preferat. Dacă EDITOR nu este definită, bashbug încearcă să localizeze un număr de editori alternativi, inclusiv emacs. Dacă bashbug nu poate localiza niciunul dintre editorii alternativi, încearcă să execute vi.
Directorul în care este salvat raportul de eroare eșuat în cazul în care trimiterea prin poștă eșuează.
Directorul în care se creează fișierele și directoarele temporare.

CONSULTAȚI ȘI

bash(1)

AUTORI

Brian Fox, Free Software Foundation
bfox@gnu.org

Chet Ramey, Case Western Reserve University
chet@po.cwru.edu

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

1 august 2020 GNU Bash 5.1