Scroll to navigation

thread-keyring(7) Miscellaneous Information Manual thread-keyring(7)

NUME

thread-keyring - inel de chei pentru fiecare fir

DESCRIERE

Inelul de chei al firului este un inel de chei utilizat pentru a ancora chei în numele unui proces. Acesta este creat numai atunci când este solicitat de un fir. Inelul de chei al firului are numele (descrierea) _tid.

Este definită o valoare specială a numărului de serie, KEY_SPEC_THREAD_KEYRING, care poate fi utilizată în locul numărului de serie real al brelocului de chei de fire al firului apelant.

@p”, din aplicația keyctl(1) poate fi utilizat în locul unui ID de cheie numeric în același mod, dar deoarece keyctl(1) este un program executat după bifurcare, acest lucru nu este util.

Inelele de fire de execuție nu sunt moștenite de către clone(2) și fork(2) și sunt șterse de către execve(2). Un inel de chei de fire este distrus atunci când se termină firul care se referă la el.

Inițial, un fir nu are un inel de chei de fire. Dacă un fir nu are un inel de chei de fire atunci când este accesat, atunci acesta va fi creat dacă trebuie modificat; în caz contrar, operațiunea eșuează cu eroarea ENOKEY.

CONSULTAȚI ȘI

keyctl(1), keyctl(3), keyrings(7), persistent-keyring(7), process-keyring(7), session-keyring(7), user-keyring(7), user-session-keyring(7)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

30 octombrie 2022 Pagini de manual de Linux 6.05.01