Scroll to navigation

KAFFEINE(1) Manual d'usuari del Kaffeine KAFFEINE(1)

NOM

kaffeine - Un reproductor multimèdia creat per la comunitat KDE que admet la TV digital

SINOPSI

kaffeine [-d, --debug] [--tempfile] [-f, --fullscreen] [-m, --minimal] [-t, --alwaysontop] [--audiocd] [--videocd] [--aspectratio relació_aspecte] [--dvd] [--dumpdvb] [--channel nom / número] [--tv canal] [--lastchannel] [fitxers]

Tingueu en compte que --channel, --tv, --lastchannel, --audiocd, --videocd, --dvd i fitxers són mútuament excloents.

DESCRIPCIÓ

El Kaffeine és un reproductor multimèdia. El que el fa diferent dels altres és el seu excel⋅lent suport de la televisió digital (DVB). El Kaffeine té una interfície fàcil d'utilitzar, de manera que fins i tot els usuaris principiants poden començar immediatament a reproduir les seves pel⋅lícules: des d'un DVD (incloent-hi els menús del DVD, títols, capítols, etc.), VCD o un fitxer.

El Kaffeine empra la libVLC com a dorsal de reproducció de vídeo/àudio.

OPCIONS

-d --debug

Permet tots els missatges de depuració. Si us plau, tingueu en compte que el Kaffeine també permet afinar els missatges de depuració per categoria, utilitzant la variable d'entorn:

QT_LOGGING_RULES=kaffeine.categoria.debug=true

a on la categoria podrà ser:

cam

pels registres CAM del DVB

dev

pels registres del dispositiu DVB i de la «libdvbv5»

dvbsi

pels registres d'anàlisi del MPEG-TS SI del DVB

epg

pels registres EPG (guia de programes) del DVB

dvb

pels altres registres del DVB

config

pels registres de la configuració

mediawidget

pels registres del giny multimèdia

playlist

pels registres de la llista de reproducció

sql

pels registres del «SQL lite»

vlc

pels registres de la libVlc

--tempfile

Els fitxers/URL oberts per l'aplicació se suprimiran després d'utilitzar-los.

-f --fullscreen

Inicia en el mode de pantalla completa. Quan s'està en el mode de pantalla completa, tots els menús restaran ocults de manera predeterminada. Per a mostrar-los, moveu el ratolí a la ubicació del menú, p. ex., a la posició superior/inferior o esquerra de la pantalla.

-m --minimal

Inicia en el mode mínim. En el mode mínim, es mostra la decoració de la finestra amb la barra de títol. Tots els altres menús restaran ocults de manera predeterminada. Per a mostrar-los, moveu el ratolí a les ubicacions del menú, p. ex., a la posició superior/inferior o esquerra de la finestra del Kaffeine.

Inicia en el mode mínim

-t --alwaysontop

Indica al gestor de finestres que iniciï la finestra principal del Kaffeine sempre a sobre de les altres finestres. Aquesta opció es pot inhabilitar més endavant a través del gestor de finestres, generalment fent clic a la barra de títol amb el botó dret del ratolí i desseleccionant la casella del botó de sempre a sobre.

--aspectratio relació_aspecte

Força el Kaffeine que comenci amb una relació d'aspecte específica, inhabilitant el mode automàtic. Això pot ser útil en monitors ultra amplis i ultra llargs, on l'usuari sempre vol veure el vídeo en el mode de pantalla completa amb la màxima resolució possible. Els valors vàlids són: 1:1, 4:3, 5:4, 16:9, 16:10, 2.21:1, 2.35:1 i 2.39:1. Si es passa un valor no vàlid o si no s'utilitza aquesta opció, el predeterminat serà el mode automàtic.

--audiocd

Reprodueix un CD d'àudio

--videocd

Reprodueix un CD de vídeo

--dvd

Reprodueix un DVD

--dumpdvb

Bolca la informació del DVD (opció del depurador)

--channel nom / número

Reprodueix un canal de TV

--tv canal

(Opció obsoleta)

--lastchannel

Reprodueix l'últim canal de TV sintonitzat

fitxers

Fitxers o URL a reproduir

FITXERS

El Kaffeine utilitza el fitxer scanfile.dvb amb una llista de canals coneguts per localitat i per satèl⋅lit (per a DVB-S).

Quan s'afegeixi qualsevol canal nou en alguna ciutat, o quan s'afegeixin satèl⋅lits nous, quan no estan disponibles al Kaffeine, ja sigui per a utilitzar «dvbv5-scan» o «w_scan» per a generar un nou fitxer (en aquest últim cas, convertit al format correcte utilitzant dvb-format-convert), i envieu-los a <linux-media@vger.kernel.org>, amb l'assumpte «[PATCH] dtv-scan-tables: alguna descripció». El nou pedaç ser afegit al scanfile.dvb i el fitxer d'actualització estarà disponible per a ser actualitzat des d'Internet a l'aplicació Kaffeine.

VEGEU TAMBÉ

Hi ha disponible documentació d'usuari més detallada des de help:/kaffeine[1] (podeu emprar aquest URL al Konqueror o bé executar khelpcenter help:/kaffeine).
w-scan(1)
També hi ha més informació disponible a la pàgina del Kaffeine[2]

AUTORS

Per a una llista dels autors del Kaffeine, utilitzeu kaffeine --author a un terminal.

AUTOR

Lück, Burkhard <lueck@hube-lueck.de>

Autor.

NOTES

1.
help:/kaffeine
help:/kaffeine
2.
pàgina del Kaffeine
1 de maig de 2018 Kaffeine 2.0.15