Scroll to navigation

sane-kodakaio(5) SANE: „Scanner Access Now Easy” sane-kodakaio(5)

NUME

sane-kodakaio - controlor SANE pentru imprimante / scanere all-in-one Kodak

DESCRIERE

Biblioteca sane-kodakaio implementează un controlor SANE (Scanner Access Now Easy) care oferă acces la imprimantele/scanerele Kodak all-in-one, cum ar fi seriile ESP și Hero.

Acest document descrie versiunea 2.4 a controlorului, care este primul candidat pentru încorporarea în „sane-backends”.

DISPOZITIVE ACCEPTATE

Această versiune ar trebui să fie compatibilă cu modelele din seriile Kodak ESP și Hero și, eventual, cu unele scanere Advent AiO. Pentru dezvoltarea controlorului au fost utilizate modelele ESP 5250 și Hero 9.1, dar este posibil să funcționeze și alte modele. Vă rugăm să consultați lista dispozitivelor acceptate la http://www.sane-project.org/sane-backends.html#S-KODAKAIO.

Dacă aveți un model care nu se regăsește pe această listă sau a fost raportat ca fiind „netestat”: cea mai bună modalitate de a determina nivelul de compatibilitate este să testați direct scanerul.

FIȘIER DE CONFIGURARE

Fișierul de configurare kodakaio.conf este utilizat pentru a indica controlorului cum să caute scanere și pentru a furniza opțiuni care controlează funcționarea controlorului. Acest fișier este citit de fiecare dată când interfața SANE cere controlorului o listă de scanere, în general numai la pornirea interfeței.

MEDIU

Dacă biblioteca a fost compilată cu suportul de depanare activat, această variabilă de mediu controlează nivelul de depanare pentru acest controlor. Nivelurile mai mari de depanare cresc cantitatea de detalii informative a ieșirii.

PROBLEME CUNOSCUTE

Majoritatea opțiunilor imprimantei/scanerului fie nu sunt acceptate, fie nu sunt expuse pentru a fi controlate de către utilizator, inclusiv: detectarea alimentării multiple (cu hârtie), comprimarea imaginii etc.

CONSULTAȚI ȘI

sane(7)

AUTOR

P. Newall

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

17 iunie 2012