Scroll to navigation

networks(5) File Formats Manual networks(5)

NUME

rețele - informații despre numele rețelei

DESCRIERE

Fișierul /etc/networks este un fișier ASCII simplu care descrie rețelele DARPA cunoscute și numele simbolice pentru aceste rețele. Fiecare linie reprezintă o rețea și are următoarea structură:

nume număr alias ...

în care câmpurile sunt delimitate prin spații sau tabulatoare. Liniile goale sunt ignorate. Caracterul hash (#) indică începutul unui comentariu: acest caracter, precum și celelalte caractere până la sfârșitul liniei curente, sunt ignorate de funcțiile de bibliotecă care procesează fișierul.

Descrierile câmpurilor sunt:

Numele simbolic al rețelei. Numele rețelei pot conține orice caractere imprimabile, cu excepția caracterelor de spațiu alb sau a caracterului de comentariu.
Numărul oficial al acestei rețele în notație de numere și puncte (a se vedea inet(3)). Finalul „.0” (pentru componenta gazdă a adresei de rețea) poate fi omis.
Pseudonime (alias) opționale pentru rețea.

Acest fișier este citit de către utilitățile route(8) și netstat(8). Sunt acceptate numai rețelele de clasă A, B sau C; rețelele partiționate (de exemplu, rețea/26 sau rețea/28) nu sunt acceptate de acest fișier.

FIȘIERE

/etc/networks
Numele simbolic al rețelei. Numele rețelei pot conține orice caractere imprimabile, cu excepția caracterelor de spațiu alb sau a caracterului de comentariu.

CONSULTAȚI ȘI

getnetbyaddr(3), getnetbyname(3), getnetent(3), netstat(8), route(8)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

2 mai 2024 Pagini de manual Linux (nepublicate)