Scroll to navigation

MAKEDELTARPM(8) System Manager's Manual MAKEDELTARPM(8)

NUME

makedeltarpm - creează un fișier deltarpm din două pachete rpms

REZUMAT

makedeltarpm [-v] [-V versiunea] [-z comprimarea] [-m Mocteți] [-s -fișier-secvență] [-r] [-u] rpm-vechi rpm-nou deltarpm
makedeltarpm [-v] [-V versiunea] [-z comprimarea] [-s fișier-secvență] [-u] -p amprentă-rpm-vechi plasture-rpm-vechi rpm-vechi rpm-nou deltarpm

DESCRIERE

«makedeltarpm» creează un fișier deltarpm din două pachete rpms. Fișierul deltarpm poate fi utilizat ulterior pentru a recrea noul pachet rpm fie din datele din sistemul de fișiere, fie din vechiul pachet rpm. Utilizați opțiunea -v pentru a face ca «makedeltarpm» să fie mai descriptiv cu privire la activitatea sa (utilizați-o de două ori pentru a-l face și mai descriptiv).

Dacă doriți să creați un deltarpm mai mic și mai rapid pentru a combina „rpm-only” deltarpm care nu lucrează cu date din sistemul de fișiere, specificați opțiunea -r.

«makedeltarpm» produce în mod normal un deltarpm în format V3; utilizați opțiunea -V pentru a specifica o versiune diferită, dacă doriți. Opțiunea -z poate fi utilizată pentru a specifica o metodă de comprimare diferită; în mod implicit, se utilizează aceeași metodă de comprimare ca cea utilizată în noul rpm.

Opțiunea -s face ca «makedeltarpm» să scrie id-ul secvenței în fișierul specificat fișier-secvență.

Dacă folosiți, de asemenea, plasturi rpms, trebuie să utilizați opțiunea -p pentru a specifica amprenta-rpm a lui rpm-vechi și plasturele rpm creat. Această opțiune îi spune lui «makedeltarpm» să excludă fișierele care nu au fost incluse în plasturele rpm, dar care nu sunt identice din punct de vedere al octeților cu cele din rpm-vechi.

«makedeltarpm» poate crea, de asemenea, un deltarpm „de identitate” prin adăugarea opțiunii -u. În acest caz, trebuie specificat un singur rpm. Un deltarpm de identitate poate fi util doar pentru a înlocui antetul de semnătură al unui rpm sau pentru a reconstrui un rpm din sistemul de fișiere.

CONSIDERENTE LEGATE DE MEMORIE

În mod normal, «makedeltarpm» are nevoie de un spațiu aproximativ de trei până la patru ori mai mare decât dimensiunea necomprimată a pachetului rpm. Puteți utiliza opțiunea -m pentru a activa un algoritm de bloc glisant care are nevoie de Mocteți megaocteți de memorie. Acest lucru face un schimb între utilizarea memoriei și dimensiunea deltarpm creat. În plus, dimensiunea necomprimată a deltarpm este în prezent stocată, de asemenea, în memorie atunci când se utilizează această opțiune, dar tinde să fie mică în majoritatea cazurilor.

CONSULTAȚI ȘI

applydeltarpm(8) combinedeltarpm(8)

AUTOR

Michael Schroeder <mls@suse.de>

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

iulie 2010