Scroll to navigation

ipc_namespaces(7) Miscellaneous Information Manual ipc_namespaces(7)

NUME

ipc_namespaces - prezentare generală a spațiilor de nume Linux IPC

DESCRIERE

Spațiile de nume IPC izolează anumite resurse IPC, și anume, obiectele IPC System V (a se vedea sysvipc(7)) și (începând cu Linux 2.6.30) cozile de mesaje POSIX (a se vedea mq_overview(7)). Caracteristica comună a acestor mecanisme IPC este aceea că obiectele IPC sunt identificate prin alte mecanisme decât numele rutelor de acces din sistemul de fișiere.

Fiecare spațiu de nume IPC are propriul set de identificatori IPC System V și propriul sistem de fișiere POSIX pentru coada de mesaje. Obiectele create într-un spațiu de nume IPC sunt vizibile pentru toate celelalte procese care sunt membre ale acelui spațiu de nume, dar nu sunt vizibile pentru procesele din alte spații de nume IPC.

Următoarele interfețe /proc sunt distincte în fiecare spațiu de nume IPC:

Interfețele de coadă de mesaje POSIX în /proc/sys/fs/mqueue.
Interfețele IPC System V din /proc/sys/kernel, și anume: msgmax, msgmnb, msgmni, sem, shmall, shmmax, shmmni și shm_rmid_forced.
Interfețele IPC System V aflate în /proc/sysvipc.

Atunci când un spațiu de nume IPC este distrus (adică atunci când se termină ultimul proces care este membru al spațiului de nume), toate obiectele IPC din spațiul de nume sunt distruse automat.

Utilizarea spațiilor de nume IPC necesită un nucleu care să fie configurat cu opțiunea CONFIG_IPC_NS.

CONSULTAȚI ȘI

nsenter(1), unshare(1), clone(2), setns(2), unshare(2), mq_overview(7), namespaces(7), sysvipc(7)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

5 februarie 2023 Pagini de manual de Linux 6.05.01