Scroll to navigation

CRYPTDIR(1) General Commands Manual CRYPTDIR(1)

NUME

cryptdir - criptează/decriptează toate fișierele dintr-un director

REZUMAT

cryptdir [ dir ]
decryptdir [ dir ]

INTRODUCERE

cryptdir criptează toate fișierele din directorul curent (sau din directorul dat, dacă acesta este furnizat ca argument). Atunci când este apelat ca «decriptdir» (adică, același program, cu nume diferit), toate fișierele sunt decriptate.

NOTE

La criptare, vi se solicită de două ori parola, ca măsură de precauție. Ar fi un dezastru să criptați fișierele cu o parolă care nu este cea pe care ați dorit să o folosiți.

În schimb, la decriptare, vi se solicită o singură dată. Dacă este vorba de o parolă greșită, nu se întâmplă nimic rău.

Fișierelor criptate li se adaugă sufixul „.crypt”. Acest lucru previne ca fișierele să fie criptate de două ori. Sufixul este eliminat la decriptare. Astfel, puteți adăuga cu ușurință fișiere la un director criptat și puteți rula «cryptdir» pe acesta fără să vă faceți griji cu privire la fișierele deja criptate.

ERORI

Pagina de manual este mai lungă decât programul.

CONSULTAȚI ȘI

„Exploring Expect: A Tcl-Based Toolkit for Automating Interactive Programs” de Don Libes, O'Reilly and Associates, ianuarie 1995.

AUTOR

Don Libes, National Institute of Standards and Technology

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

1 ianuarie 1993