Scroll to navigation

INFINITY(3) Library Functions Manual INFINITY(3)

NUME

INFINITY, NAN, HUGE_VAL, HUGE_VALF, HUGE_VALL - constante în virgulă mobilă

BIBLIOTECA

Biblioteca de matematică (libm)

SINOPSIS

#define _ISOC99_SOURCE      /* Consultați feature_test_macros(7) */
#include <math.h>
INFINITY
NAN
HUGE_VAL
HUGE_VALF
HUGE_VALL

DESCRIERE

Macrocomanda INFINITY se extinde la o constantă float care reprezintă un infinit pozitiv.

Macrocomanda NAN se extinde la o constantă float reprezentând un NaN liniștit(quiet) (atunci când este acceptat). Un NaN quiet NaN este un NaN („not-a-number”, nu un număr) care nu ridică excepții atunci când este utilizat în aritmetică. Opusul este un NaN zgomotos, signaling NaN. A se vedea IEC 60559:1989.

Macrocomenzile HUGE_VAL, HUGE_VALF, HUGE_VALL se extind la constante de tip double, float și, respectiv, long double, care reprezintă o valoare pozitivă mare, eventual infinit pozitiv.

STANDARDE

C11.

ISTORIC

C99.

Într-un sistem glibc, macrocomanda HUGE_VAL este întotdeauna disponibilă. Disponibilitatea macrocomenzii NAN poate fi testată folosind #ifdef NAN, și în mod similar pentru INFINITY, HUGE_VALF, HUGE_VALL. Acestea vor fi definite de <math.h> dacă este definit _ISOC99_SOURCE sau _GNU_SOURCE, sau dacă este definit __STDC_VERSION__ și are o valoare nu mai mică de 199901L.

CONSULTAȚI ȘI

fpclassify(3), math_error(7)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

2 mai 2024 Pagini de manual Linux (nepublicate)