Scroll to navigation

uts_namespaces(7) Miscellaneous Information Manual uts_namespaces(7)

NUME

uts_namespaces - prezentare generală a spațiilor de nume Linux UTS

DESCRIERE

Spațiile de nume UTS asigură izolarea a doi identificatori de sistem: numele de gazdă și numele de domeniu NIS. Acești identificatori sunt stabiliți cu sethostname(2) și setdomainname(2) și pot fi recuperați cu uname(2), gethostname(2) și getdomainname(2). Modificările aduse acestor identificatori sunt vizibile pentru toate celelalte procese din același spațiu de nume UTS, dar nu sunt vizibile pentru procesele din alte spații de nume UTS.

Atunci când un proces creează un nou spațiu de nume UTS utilizând clone(2) sau unshare(2) cu fanionul CLONE_NEWUTS, numele de gazdă și numele de domeniu ale noului spațiu de nume UTS sunt copiate de la valorile corespunzătoare din spațiul de nume UTS al apelantului.

Utilizarea spațiilor de nume UTS necesită un nucleu care să fie configurat cu opțiunea CONFIG_UTS_NS.

CONSULTAȚI ȘI

nsenter(1), unshare(1), clone(2), getdomainname(2), gethostname(2), setns(2), uname(2), unshare(2), namespaces(7)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

2 mai 2024 Pagini de manual Linux (nepublicate)