Scroll to navigation

tty(4) Device Drivers Manual tty(4)

NUME

tty - terminal de control

DESCRIERE

Fișierul /dev/tty este un fișier de caractere cu numărul major 5 și numărul minor 0, de obicei cu modul 0666 și cu proprietarul.grupul root.tty. Este un sinonim pentru terminalul de control al unui proces, dacă există.

În plus față de solicitările ioctl(2) acceptate de dispozitivul la care se referă tty, este acceptată solicitarea ioctl(2) TIOCNOTTY.

TIOCNOTTY

Detașează procesul de apelare de terminalul de control.

În cazul în care procesul este liderul sesiunii, atunci semnalele SIGHUP și SIGCONT sunt trimise grupului de procese din prim-plan și toate procesele din sesiunea curentă își pierd tty-ul de control.

Acest apel ioctl(2) funcționează numai pe descriptorii de fișiere conectați la /dev/tty. Este utilizat de procesele demon atunci când sunt invocate de un utilizator de la un terminal. Procesul încearcă să deschidă /dev/tty. Dacă deschiderea reușește, se detașează de terminal prin utilizarea TIOCNOTTY, în timp ce dacă deschiderea eșuează, este evident că nu este atașat la un terminal și nu trebuie să se detașeze.

FIȘIERE

/dev/tty

CONSULTAȚI ȘI

chown(1), mknod(1), ioctl(2), ioctl_console(2), ioctl_tty(2), termios(3), ttyS(4), vcs(4), pty(7), agetty(8), mingetty(8)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

2 mai 2024 Pagini de manual Linux (nepublicate)