Scroll to navigation

sane-epsonds(5) SANE: „Scanner Access Now Easy” sane-epsonds(5)

NUME

sane-epsonds - controlorul SANE pentru scanerele EPSON ESC/I-2

DESCRIERE

Biblioteca sane-epsonds implementează un controlor SANE (Scanner Access Now Easy) care oferă acces la scanerele Epson ESC/I-2.

Opțiunile valide ale liniei de comandă și sintaxa acestora pot fi listate utilizând

«scanimage --help -d epsonds»

Nu toate dispozitivele acceptă toate opțiunile.

Opțiunea --mode selectează modul de funcționare de bază al scanerului. Alegerile valide sunt „Lineart”, „Gray” și „Color”. Modul „Lineart” este doar alb-negru, „Gray” va produce 256 de niveluri de gri sau mai mult, în funcție de scaner, iar „Color” înseamnă un mod de culoare pe 24 de biți sau mai mult, în funcție de scaner. Unele scanere utilizează în interior 36 de biți de culoare, însă interfața externă poate suporta doar 24 de biți.

Opțiunea --depth selectează adâncimea de biți pe care o utilizează scanerul. Această opțiune este disponibilă numai pentru scanerele care acceptă mai mult de o adâncime de biți. Scanerele mai vechi vor transfera întotdeauna imaginea în modul 8 biți. Scanerele mai noi permit selectarea a 8 biți, 12 sau 14 biți pentru fiecare canal de culoare. Pentru o scanare color, acest lucru înseamnă o adâncime efectivă a culorilor de 36 sau 42 de biți pe toate cele trei canale. Alegerile valabile depind de modelul de scaner.

Opțiunea de selecție --rezoluție selectează rezoluția pentru o scanare. Unele scannere EPSON vor scana în orice rezoluție între cea mai mică și cea mai mare valoare posibilă. Lista raportată de scaner poate fi afișată cu ajutorul parametrilor "--help -d epson" la scanimage(1).

Opțiunile de geometrie -l -t -x -y controlează zona de scanare: -l stabilește coordonata x din stânga sus, -t coordonata y din stânga sus, -x selectează lățimea și -y înălțimea zonei de scanare. Toți parametrii sunt specificați în milimetri.

Opțiunea --sursă selectează sursa de scanare. Opțiunile valide depind de opțiunile instalate. Opțiunea implicită este „Flatbed”.

Opțiunea --eject ejectează foaia din ADF.

Opțiunea --adf-mode selectează modul ADF (simplex/duplex).

FIȘIER DE CONFIGURARE

Fișierul de configurare /etc/sane.d/epsonds.conf specifică dispozitivul (dispozitivele) pe care îl va folosi controlorul. Tipurile de conexiune posibile sunt:

În cazul scanerelor USB care nu sunt detectate automat, ID-ul VENDOR și PRODUCT ID pot fi specificate manual în fișierul de configurare. Mai multe informații despre sintaxa valabilă pentru dispozitivele USB pot fi găsite în sane-usb(5).
Scanerele de rețea pot fi descoperite automat dacă se specifică autodiscovery după cuvântul cheie net. Se poate utiliza, de asemenea, o adresă IP la care să se conecteze.

FIȘIERE

/usr/lib64/sane/libsane-epsonds.a
Biblioteca statică care implementează acest controlor.
/usr/lib64/sane/libsane-epsonds.so
Biblioteca partajată care implementează acest controlor (prezentă pe sistemele care acceptă încărcare dinamică).

MEDIU

Dacă biblioteca a fost compilată cu suportul de depanare activat, această variabilă de mediu controlează nivelul de depanare pentru acest controlor. De exemplu, o valoare de 128 solicită imprimarea tuturor datelor de depanare. Nivelurile mai mici reduc gradul de detaliere al informațiilor. Valorile în jur de 11-16 sunt de obicei suficiente pentru un raport de eroare.

CONSULTAȚI ȘI

sane-usb(5), scanimage(1), xscanimage(1), xsane(1)

AUTOR

Controlorul a fost scris de Alessandro Zummo.

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

29 martie 2015