Scroll to navigation

msr(4) Device Drivers Manual msr(4)

NUME

msr - dispozitiv de acces MSR al CPU-ului x86

DESCRIERE

/dev/cpu/CPUNUM/msr oferă o interfață pentru citirea și scrierea registrelor specifice modelului (MSR) ale unui procesor x86. CPUNUM este numărul procesorului care trebuie accesat, conform listei din /proc/cpuinfo.

Accesul la registre se face prin deschiderea fișierului și căutarea numărului MSR ca poziție în fișier, apoi citirea sau scrierea în bucăți de 8 octeți. Un transfer de intrare/ieșire (In/Ieș) de mai mult de 8 octeți înseamnă citiri sau scrieri multiple ale aceluiași registru.

Acest fișier este protejat astfel încât poate fi citit și scris numai de către utilizatorul root sau de către membrii grupului root.

NOTE

Controlorul msr nu se încarcă automat. Pe nucleele modulare, este posibil să fie necesar să utilizați următoarea comandă pentru a-l încărca în mod explicit înainte de utilizare:


$ modprobe msr

CONSULTAȚI ȘI

Intel Corporation Intel 64 și IA-32 Architectures Software Developer's Manual Volume 3B Appendix B, pentru o prezentare generală a MSR-urilor CPU-ului Intel.

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

30 octombrie 2022 Pagini de manual de Linux 6.05.01