Scroll to navigation

mlocate.db(5) File Formats Manual mlocate.db(5)

NUME

mlocate.db - o bază de date mlocate

DESCRIERE

O bază de date mlocate începe cu un antet de fișier: 8 octeți pentru un număr magic ("\0mlocate" ca un literal C), 4 octeți pentru dimensiunea configuration block (blocului de configurare) în big endian, 1 octet pentru versiunea formatului de fișier (0), 1 octet pentru fanionul „require visibility” (0 sau 1), 2 octeți de umplutură și un nume de rută cu terminație NUL a rădăcinii bazei de date.

Antetul este urmat de un configuration block, inclus pentru a se asigura că bazele de date nu sunt refolosite dacă unele modificări de configurare ar putea afecta conținutul acestora. Dimensiunea blocului de configurare în octeți este stocată în antetul fișierului. Blocul de configurare este o secvență de asignări de variabile variable assignments, ordonate după numele variabilei. Fiecare asignare de variabilă constă dintr-un nume de variabilă cu terminație NUL) și o listă ordonată de valori cu terminație NUL). Lista de valori se termină cu încă un caracter NUL

Variabilele definite în prezent sunt:

A single entry, the value of ?BPRUNE_BIND_MOUNTS; one of the strings 0 or 1.

Valoarea lui PRUNEFS, fiecare intrare este convertită în majuscule.

Valoarea lui PRUNEPATHS.

Restul fișierului până la EOF descrie directoare și conținutul acestora. Fiecare director începe cu un antet: 8 octeți pentru timpul directorului „directory time” (secunde) în big endian, 4 octeți pentru timpul directorului (nanosecunde) în big endian (0 dacă este necunoscut, mai puțin de 1.000.000.000), 4 octeți de umplutură și un nume de rută al directorului terminat în NUL. Urmează conținutul directorului, o secvență de intrări de fișiere „file entries” ordonate după nume.

Timpul directorului este valoarea maximă dintre st_ctime și st_mtime ale directorului. updatedb(8) utilizează datele originale în cazul în care directory time din baza de date și din sistemul de fișiere corespund exact. Timpul directorului egal cu 0 determină întotdeauna o nouă scanare a directorului: acest lucru este necesar pentru a gestiona directoare care au fost actualizate în timpul construirii bazei de date.

Fiecare intrare de fișier începe cu un singur octet, marcând tipul său:

0
Un fișier care nu este un director; NT: în Linux totul este fișier (fișier=fișier, director=fișier, dispozitiv=fișier, etc.). Urmat de un nume de fișier (nu de rută) cu terminație NUL.

1
Un subdirector. Urmat de un nume de fișier (nu de rută) cu terminație NUL.

2
Marchează sfârșitul directorului curent.

locate(1) raportează numai intrările de fișiere, numele de directoare nu sunt raportate deoarece sunt raportate ca o intrare în directorul lor părinte. Singura excepție este directorul rădăcină al bazei de date, care este stocat în antetul fișierului.

AUTOR

Miloslav Trmac <mitr@redhat.com>

CONSULTAȚI ȘI

locate(1), updatedb.conf(5), updatedb(8)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

ianuarie 2007 mlocate