Scroll to navigation

malloc_get_state(3) Library Functions Manual malloc_get_state(3)

NUME

malloc_get_state, malloc_set_state - înregistrează și restaurează starea implementării „malloc”

BIBLIOTECA

Biblioteca C standard (libc, -lc)

REZUMAT

#include <malloc.h>
void *malloc_get_state(void);
int malloc_set_state(void *state);

DESCRIERE

Notă: aceste funcții sunt eliminate în glibc 2.25.

Funcția malloc_get_state() înregistrează starea curentă a tuturor variabilelor utilizate pentru gestionarea internă a malloc(3) (dar nu și conținutul real al grămezii sau starea indicatorilor funcțiilor malloc_hook(3)). Starea este înregistrată într-o structură de date opacă, dependentă de sistem, alocată dinamic prin intermediul malloc(3), iar un indicator la această structură de date este returnat ca rezultat al funcției (este responsabilitatea apelantului să elibereze această zonă de memorie cu free(3)).

Funcția malloc_set_state() restabilește starea tuturor variabilelor utilizate pentru gestionarea internă a malloc(3) la valorile înregistrate în structura de date opacă indicată de state.

VALOAREA RETURNATĂ

În caz de succes, malloc_get_state() returnează un indicator către o structură de date opacă nou alocată. În caz de eroare (de exemplu, nu a putut fi alocată memorie pentru structura de date), malloc_get_state() returnează NULL.

În caz de succes, malloc_set_state() returnează 0. Dacă implementarea detectează că state nu indică o structură de date formată corect, malloc_set_state() returnează -1. În cazul în care implementarea detectează că versiunea structurii de date la care face referire state este o versiune mai recentă decât cea cunoscută de această implementare, malloc_set_state() returnează -2.

ATRIBUTE

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
malloc_get_state(), malloc_set_state() Siguranța firelor MT-Safe

STANDARDE

GNU.

NOTE

Aceste funcții sunt utile atunci când se utilizează această implementare malloc(3) ca parte a unei biblioteci partajate, iar conținutul grămezii este salvat/restabilit prin intermediul unei alte metode. Această tehnică este utilizată de GNU Emacs pentru a implementa funcția sa de golire „dumping”.

Aceste funcții nu salvează și nu restaurează niciodată indicatorii funcțiilor de tip cârlig „hook”, cu două excepții: dacă verificarea „malloc” (a se vedea mallopt(3)) era în curs de utilizare atunci când a fost apelat malloc_get_state(), atunci malloc_set_state() restaurează cârligele de verificare „malloc”, dacă este posibil; dacă verificarea „malloc” nu era în curs de utilizare în starea înregistrată, dar apelantul a solicitat verificarea „malloc”, atunci cârligele sunt repuse la 0.

CONSULTAȚI ȘI

malloc(3), mallopt(3)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

20 iulie 2023 Pagini de manual de Linux 6.05.01