Scroll to navigation

LOCALTIME(5) localtime LOCALTIME(5)

NUME

localtime - fișier de configurare a fusului orar local

REZUMAT

/etc/localtime -> ../usr/share/zoneinfo/...

DESCRIERE

Fișierul „/etc/localtime” configurează fusul orar la nivelul întregului sistem al sistemului local care este utilizat de aplicații pentru prezentarea către utilizator. Ar trebui să fie o legătură simbolică absolută sau relativă care să arate spre „/usr/share/zoneinfo/”, urmată de un identificator de fus orar, cum ar fi "Europe/Bucharest" sau "Etc/UTC". Legătura rezultată ar trebui să conducă la datele binare corespunzătoare tzfile(5) privind fusul orar pentru fusul orar configurat.

Deoarece identificatorul de fus orar este extras din numele țintei legăturii simbolice a fișierului /etc/localtime, este posibil ca acest fișier să nu fie un fișier normal sau o legătură dură&.

Dacă fișierul „/etc/localtime” lipsește, se folosește fusul orar implicit „UTC”.

Fusul orar poate fi înlocuit pentru programe individuale prin utilizarea variabilei de mediu $TZ. A se vedea environ(7).

Puteți utiliza timedatectl(1) pentru a modifica parametrii acestui fișier din linia de comandă în timpul execuției. Folosiți systemd-firstboot(1) pentru a inițializa fusul orar pe imaginile de sistem montate (dar nepornite).

CONSULTAȚI ȘI

systemd(1), tzset(3), localtime(3), timedatectl(1), systemd-timedated.service(8), systemd-firstboot(1)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

systemd 254