Scroll to navigation

iswlower(3) Library Functions Manual iswlower(3)

NUME

iswlower - test pentru caracterul lat în minusculă

BIBLIOTECA

Biblioteca C standard (libc, -lc)

REZUMAT

#include <wctype.h>
int iswlower(wint_t wc);

DESCRIERE

Funcția iswlower() este echivalentul în caractere late al funcției islower(3). Aceasta testează dacă wc este un caracter lat care aparține clasei de caractere late „lower”.

Clasa de caractere late „lower” este o subclasă a clasei de caractere late „alpha” și, prin urmare, este, de asemenea, o subclasă a clasei de caractere late „alnum”, a clasei de caractere late „graph” și a clasei de caractere late „print”.

Fiind o subclasă a clasei de caractere late „print”, clasa de caractere late „lower” este disjunsă din clasa de caractere late „cntrl”.

Fiind o subclasă a clasei de caractere late „graph”, clasa de caractere late „lower” este disjunsă din clasa de caractere late „space” și din subclasa sa „blank”.

Fiind o subclasă a clasei de caractere late „alnum”, clasa de caractere late „lower"” este disjunsă din clasa de caractere late „punct”.

Fiind o subclasă a clasei de caractere late „alpha”, clasa de caractere late „lower” este disjunsă de clasa de caractere late „digit”.

Clasa de caractere late „lower” conține cel puțin acele caractere wc care sunt egale cu towlower(wc) și diferite de towupper(wc).

Clasa de caractere late „lower” conține întotdeauna cel puțin literele 'a' până la 'z'.

VALOAREA RETURNATĂ

Funcția iswlower() returnează un rezultat diferit de zero dacă wc este un caracter lat care aparține clasei de caractere late „lower”. În caz contrar, se returnează zero.

ATRIBUTE

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
iswlower() Siguranța firelor MT-Safe locale

STANDARDE

C11, POSIX.1-2008.

ISTORIC

POSIX.1-2001, C99.

NOTE

Comportamentul lui iswlower() depinde de categoria LC_CTYPE din configurația regională curentă.

Aceste funcții nu sunt foarte adecvate pentru tratarea caracterelor Unicode, deoarece Unicode cunoaște trei tipuri de caractere: majuscule, minuscule și majuscule de titlu.

CONSULTAȚI ȘI

islower(3), iswctype(3), towlower(3)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

20 iulie 2023 Pagini de manual de Linux 6.05.01