Scroll to navigation

iswdigit(3) Library Functions Manual iswdigit(3)

NUME

iswdigit - testează dacă există un caracter lat de cifră zecimală

BIBLIOTECA

Biblioteca C standard (libc, -lc)

REZUMAT

#include <wctype.h>
int iswdigit(wint_t wc);

DESCRIERE

Funcția iswdigit() este echivalentul în caractere late al funcției isdigit(3). Aceasta testează dacă wc este un caracter lat care aparține clasei de caractere late „digit”.

Clasa de caractere late „digit” este o subclasă a clasei de caractere late „xdigit” și, prin urmare, este, de asemenea, o subclasă a clasei de caractere late „alnum”, a clasei de caractere late „graph” și a clasei de caractere late „print”.

Fiind o subclasă a clasei de caractere late „print”, clasa de caractere late „digit” este disjunsă de clasa de caractere late „cntrl”.

Fiind o subclasă a clasei de caractere late „graph”, clasa de caractere late „digit” este disjunsă de clasa de caractere late „space” și de subclasa sa „blank”.

Fiind o subclasă a clasei de caractere late „alnum”, clasa de caractere late „digit” este disjunsă din clasa de caractere late „punct”.

Clasa de caractere late „digit” este disjunsă din clasa de caractere late „alpha” și, prin urmare, este disjunsă și din subclasele sale „lower”, „upper”.

Clasa de caractere late „digit” conține întotdeauna exact cifrele de la '0' la '9'.

VALOAREA RETURNATĂ

Funcția iswdigit() returnează un rezultat diferit de zero dacă wc este un caracter lat care aparține clasei de caractere late „digit”. În caz contrar, returnează zero.

ATRIBUTE

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
iswdigit() Siguranța firelor MT-Safe locale

STANDARDE

C11, POSIX.1-2008.

ISTORIC

POSIX.1-2001, C99.

NOTE

Comportamentul lui iswdigit() depinde de categoria LC_CTYPE din configurația regională curentă.

CONSULTAȚI ȘI

isdigit(3), iswctype(3)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

20 iulie 2023 Pagini de manual de Linux 6.05.01