Scroll to navigation

intro(3) Library Functions Manual intro(3)

NUME

intro - introducere în funcțiile de bibliotecă

DESCRIERE

Secțiunea 3 a manualului descrie toate funcțiile de bibliotecă, cu excepția funcțiilor de bibliotecă (funcțiile de învăluire a apelului de sistem) descrise în secțiunea 2, care implementează apelurile de sistem.

Multe dintre funcțiile descrise în această secțiune fac parte din Biblioteca standard C (libc). Unele funcții fac parte din alte biblioteci (de exemplu, biblioteca de matematică, libm, sau biblioteca de timp real, librt), caz în care pagina de manual va indica opțiunea de legătură necesară pentru a face legătura cu biblioteca indicată (de exemplu, -lm și, respectiv, -lrt, pentru bibliotecile menționate mai sus).

În unele cazuri, programatorul trebuie să definească o macrocomandă de testare a funcției pentru a obține declarația unei funcții din fișierul antet specificat în secțiunea REZUMAT a paginii de manual. (În cazul în care este necesar, aceste macrocomenzi de testare a caracteristicilor trebuie definite înainte de a include orice fișiere de antet). În astfel de cazuri, macrocomanda necesară este descrisă în pagina de manual. Pentru mai multe informații despre macrocomenzile de testare a caracteristicilor, consultați feature_test_macros(7).

Subsecțiuni

Secțiunea 3 a acestui manual este organizată în subsecțiuni care reflectă structura complexă a bibliotecii standard C și numeroasele sale implementări:

3const
3head
3type

Această istorie dificilă o face adesea un exemplu prost de urmat în ceea ce privește proiectarea, implementarea și prezentarea.

În mod ideal, o bibliotecă pentru limbajul C este concepută astfel încât fiecare fișier antet să prezinte interfața unui modul software coerent. Aceasta oferă un număr mic de declarații de funcții și expune numai tipurile de date și constantele necesare pentru utilizarea acestor funcții. Împreună, acestea sunt denumite API sau interfață de program de aplicație. Tipurile și constantele care trebuie partajate între mai multe API-uri ar trebui plasate în fișiere de antet care nu declară funcții. Această organizare permite ca un modul de bibliotecă C să fie documentat în mod concis, cu un singur fișier antet pe pagină de manual. O astfel de abordare îmbunătățește lizibilitatea și accesibilitatea documentației bibliotecii și, prin urmare, capacitatea de utilizare a software-ului.

STANDARDE

Anumiți termeni și anumite abrevieri sunt utilizate pentru a indica variantele și standardele UNIX la care sunt conforme apelurile din această secțiune. A se vedea standards(7).

NOTE

Autori și termenii drepturilor de autor

Uitați-vă în antetul paginii sursă a manualului pentru a afla autorul (autorii) și condițiile de drepturi de autor. Rețineți că acestea pot fi diferite de la o pagină la alta!

CONSULTAȚI ȘI

intro(2), errno(3), capabilities(7), credentials(7), environ(7), feature_test_macros(7), libc(7), math_error(7), path_resolution(7), pthreads(7), signal(7), standards(7), system_data_types(7)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

2 mai 2024 Pagini de manual Linux (nepublicate)