Scroll to navigation

CRONNEXT(1) Comenzi utilizator CRONNEXT(1)

NUME

cronnext - data și ora la care se va executa următoarea sarcină «cron»

REZUMAT

[-i utilizatori] [-e utilizatori] [-s] [-a] [-t data-și-ora] [-q data-și-ora] [-j comanda] [-l] [-c] [-f] [-h] [-V] [fișier]...

DESCRIERE

Determină data și ora la care cron va executa următoarea sarcină. Fără argumente, se afișează această oră luând în considerare toate fișierele „crontabs”, în numărul de secunde de la Epocă, rotunjit la minut. Acest număr poate fi convertit în alte formate folosind date(1), de exemplu date --date @43243254

Argumentele pentru fișier sunt opționale. Dacă sunt furnizate, cronnext le utilizează ca fișiere „crontabs” în locul celor instalate în sistem.

OPȚIUNI

Ia în considerare numai fișierele „crontab” ale utilizatorilor specificați. Utilizați *system* pentru fișierele „crontab” de sistem.
Nu ia în considerare fișierele „crontab” ale utilizatorilor specificați.
Nu ia în considerare fișierul „crontab” de sistem, de obicei fișierul /etc/crontab. Programarea sarcinilor de sistem cu «cron» conține de obicei fișierele „crontab” orare, zilnice, săptămânale și lunare, care ar putea fi tratate mai bine cu anacron(8).
Utilizează fișierele „crontab” instalate în sistem, în plus față de cele transmise ca argumente pentru fișiere. Acest lucru este implicit dacă nu este indicat niciun fișier.
Stabilește următoarea sarcină din acest moment, în loc de acum. Timpul este exprimat în numărul de secunde de la Epocă, așa cum se obține, de exemplu, prin date +%s --date "now + 2 hours", și este rotunjit intern la minut.
Nu verifică sarcinile după acest interval de timp, exprimat în același mod ca în opțiunea -t.
Caută numai sarcinile care conțin comanda ca subșir.
Afișează toate intrările sarcinilor care urmează să fie executate de cron. Valoarea implicită este de a imprima doar următoarea dată și oră de execuție a acestora.
Afișează fiecare intrare din fiecare „crontab” cu următoarea dată și oră când este executată.
Afișează toate sarcinile care sunt executate în intervalul dat. Necesită opțiunea -q.
Afișează un rezumat al utilizării programului și iese.
Afișează informațiile despre versiune și iese.

AUTOR

Marco Migliori

CONSULTAȚI ȘI

cron(8), cron(1), crontab(5), crontab(1), anacron(8), anacrontab(5), atq(1), date(1)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

11 iunie 2017 cronie