Scroll to navigation

Manualul utilizatorului bmptopnm(0) Manualul utilizatorului bmptopnm(0)

NUME

bmptopnm - convertește un fișier BMP într-o imagine PBM, PGM sau PNM

REZUMAT

bmptopnm

[-verbose]

[fișier-bmp]

DESCRIERE

Acest program face parte din Netpbm(1).

bmptopnm citește un fișier BMP Microsoft Windows sau OS/2 ca intrare și produce o imagine PBM, PGM sau PNM ca ieșire. Dacă intrarea este o hartă-color și conține numai alb și negru, ieșirea este PBM. În cazul în care intrarea este o hartă-color și conține numai alb negru și gri, ieșirea este PGM. În caz contrar, ieșirea este PPM.

bmptopnm înțelege fișierele BMP comprimate cu codificarea lungimii de rulare (RLE4/RLE8), dar nu și dacă această codificare include un „delta” (ceea ce este rar). bmptopnm recunoaște delta și emite un mesaj de eroare.

Înainte de Netpbm 10.75 (iunie 2016), bmptopnm nu putea converti imaginile BMP Windows Versiunea 4 sau Versiunea 5.

bmptopnm nu poate converti fișiere BMP comprimate cu codificare JPEG sau PNG. Recunoaște comprimarea și emite un mesaj de eroare. Înainte de Netpbm 10.32 (februarie 2006), bmptopnm nu putea converti nici fișierele BMP RLE8, iar înainte de Netpbm 10.85 (decembrie 2018), nu putea converti RLE4 (între 10.32 și 10.85, se purta ca și cum ar fi recunoscut formatul, dar producea o ieșire de gunoi).

Înainte de Netpbm 10.18 (septembrie 2003), acest program nu putea converti imagini BMP cu formatul BI_BITFIELDS („tip de compresie”). Acesta recunoștea formatul și emitea un mesaj de eroare.

bmptopnm nu poate converti fișiere BMP OS/2 cu 16 biți pe pixel (numai pentru că autorul nu a avut o specificație completă pentru acestea). Recunoaște formatul și emite un mesaj de eroare. Înainte de Netpbm 10.16 (iunie 2003), nu putea, de asemenea, să convertească fișierele BMP Windows cu 16 biți pe pixel.

OPȚIUNI

În plus față de opțiunile comune tuturor programelor bazate pe libnetpbm (în special -quiet, a se vedea
Common Options
), bmptopnm recunoaște următoarea opțiune de linie de comandă:

Raportează conținutul antetului BMP la ieșirea de eroare standard.

CONSULTAȚI ȘI

ppmtobmp(1) , ppmtowinicon(1) , ppm(5)

AUTOR

Drepturi de autor © 1992 pentru David W. Sanderson.

SURSA DOCUMENTULUI

Această pagină de manual a fost generată de instrumentul Netpbm «makeman» din sursa HTML. Documentația principală este la

http://netpbm.sourceforge.net/doc/bmptopnm.html

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

5 decembrie 2018 documentația netpbm