Scroll to navigation

ARITHMETIC(6) Games Manual ARITHMETIC(6)

NUME

arithmetictest de aritmetică simplă

REZUMAT

arithmetic [-o +-x/] [-r interval]

DESCRIERE

arithmetic vă cere să rezolvați probleme de aritmetică simplă. La fiecare întrebare trebuie să răspundeți corect înainte de a trece la următoarea. După fiecare 20 de probleme, se afișează scorul de până atunci și timpul necesar. Puteți ieși în orice moment, tastând caracterul de întrerupere sau de sfârșit de fișier.

Opțiunile sunt următoarele:

În mod implicit, arithmetic pune întrebări privind adunarea numerelor de la 0 la 10 și scăderea corespunzătoare. Furnizând unul sau mai multe caractere +-x/, puteți cere probleme de adunare, scădere, înmulțire și, respectiv, împărțire. Dacă furnizați unul dintre aceste caractere de mai multe ori, acel tip de problemă va fi cerut în mod corespunzător mai des.
Dacă se furnizează un interval, arithmetic selectează numerele din problemele sale în felul următor. Pentru adunări și înmulțiri, numerele care urmează să fie adunate sau înmulțite sunt cuprinse între 0 și interval, inclusiv. Pentru scădere și împărțire, atât rezultatul cerut, cât și numărul la care trebuie să se împartă sau să se scadă vor fi cuprinse între 0 și interval; (desigur, arithmetic nu vă va cere să împărțiți la 0). Valoarea implicită a intervalului este 10.

Atunci când greșiți o problemă, arithmetic își va aminti numerele implicate și va avea tendința de a selecta acele numere mai des decât altele, în probleme de același tip. În cele din urmă va ierta și va uita.

arithmetic nu poate fi convins să vă spună răspunsul corect. Trebuie să vă descurcați singur.

DIAGNOSTICARE

“What?” dacă greșiți o întrebare. “Right!” dacă răspundeți corect. “Please type a number.” (Te rog să scrii un număr) dacă arithmetic nu înțelege ce ai scris.

CONSULTAȚI ȘI

bc(1), dc(1)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net

31 mai 1993 Linux 5.14.21-150500.55.52-default